— Min ønskeregjering er en regjering bestående av Høyre, KrF og Venstre, men vi er villige til å prate med alle etter valget, sier Eriksen. Hun støtter leder Knut Arild Hareides linje i regjeringsspørsmålet, og demper muligheten for et regjeringssamarbeid med Siv Jensen og Frp.

Mens stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad fra Aust-Agder og fylkesleder Hans Fredrik Grøvan i Vest-Agder åpner for et regjeringssamarbeid med Frp, er Eriksen langt mer skeptisk.

— Skal vi få en styringsdyktig regjering, må vi ikke ha for stort sprik innad i regjeringen, slik vi ser i den rødgrønne regjeringen i dag, sier Eriksen. - En regjering med H, Frp, KrF og Venstre vil ha et stort sprik i for mange saker, sier Eriksen og peker på erfaringer hun har fra Bondevik-regjeringen.

— Det vi trenger nå er en styringsdyktig regjering, som kan komme med løsninger. Der har vi et ansvar til å vurdere dette, men vi kan ikke konkludere i forhold til dette før etter valget.

- Er du mindre glad for den Frp-invitten Hareide har kommet med enn andre?

— Nei, partiledelsen har diskutert denne saken masse, og vi står samlet bak det som nå blir kommunisert. Vi har lyttet til prosessen i partiet. Jeg har som resten av ledelsen holdt døren åpen i denne saken, sier Eriksen, som innrømmer at det har vært en snuoperasjon de siste årene.

— For fire år siden hadde det vært uaktuelt for meg å tenke et samarbeid med Frp, og jeg vil understreke at det er mye som skal til før det blir aktuelt nå også, sier Eriksen.