KRISTIANSAND: — Vi har jo vært nedsnødd, har skuffet og lempet snø hele vinteren. Da er det godt å komme i gang med blomster, båtpuss og andre våraktiviteter, mener 45-åringen fra Grim i Kristiansand, som fvn.no møter på Plantasjen påskeaften ettermiddag.

Arne Fjermeros har som regel tilbrakt påskeuka ved familiens hytte på Ljosland i Åseral. Men i år har familien hatt nok turer til fjells, de var klare for våren.

Derfor valgte de å leie ut hytta på Ljosland, og bruke deler av inntekten på hagesenteret.

— Vi er blitt trøtt og lei av vinter. Jeg tror folk er litt mer vårsugne i år enn før, melder Fjermeros, som dessuten skulle pynte utenfor huset til datterens 18-årsfeiring 1. påskedag.

Ved hagesenteret i Sørlandsparken kjører de dobbel bemanning i påsken. Plantesesongen spirer fram omtrent samtidig med oppstandelsen.

Det er rush etter påskeliljer, stemorsblomster, potteroser, margeritter, perleblomster – men også hagemøbler.

— Det er litt spesielt i år. Mange kunder forteller at de er lei av vinteren, og klare for våren, bekrefter butikkmedarbeider Wenche Gunstensen.

Også ved Oddernes Gartneri var det mange våryre kunder påskeaften. Truls Berntsen fra Lund lempet inn fem sekker jord bak i stasjonsvognen.

— Jeg og kona skal til å plante ut blomster, så nå får jeg i hvert fall ut jorda, forteller 68-åringen.

Han har hatt tre dagsturer på ski i påsken, senest til Lauvås påskeaften, og kan forteller at løypene nå er på bristepunktet.

— Jeg er veldig lei av vinteren, selv om den har vært fin. Nå blir det hage og båt, sier Berntsen.