AGDER: UP hadde i dag alt tilgjengelig mannskap ute på veiene på Sørlandet. Her ble det totalt sett skrevet ut 125 forelegg, der det ulovligste var en fartovertredelse på 20 km/t.

— Vi er godt fornøyd med de resultatene vi har hatt på en lang dag på veiene. Vi har ikke tatt så mange som vi trodde vi skulle gjøre, men det viktigste er at vi har unngått store ulykker, sier Øystein Krogstad, distriktsleder for UP i Agder og Rogaland, til fvn.no.

UP har vært ute på kontroller fra kl.12 til 21 i kveld på blant annet E18, riksvei 9 og riksvei 42. — Vi har naturligvis tatt flest på E18 ettersom trafikken har vært størst der. Vi har ellers kontrollert de store utfartsveiene mot fjellet, forklarer Krogstad.

Før påske oppfordret UP familiefedre til å droppe hårreisende forbikjøringer i påskeutfarten.

— Vi har nok tatt noen av disse i dag også. De vi har tatt er i majoriteten voksne menn mellom 30 og 50 år, men unge damer vet også hvor gasspedalen er, sier distrikslederen for UP.

UPs patruljer kommer til å være ute i hele påsken, men trykket blir spesielt lagt inn mot 2.påskedag når de fleste skal hjem etter ferien.