FLEKKEFJORD: Onsdag 14. desember blåste det kraftig på Hidra i Flekkefjord. Linn Jensen bestemte seg derfor for at hun ville forsøkte om hun kunne se noen renninger.

— Jeg kjørte ungen til barnehagen, og så dro jeg til Kjøydevåg på Hidra. Jeg tenkte at det kanskje kunne være mulig å få øye på noen renninger der, forteller hun til fvn.no.

Det var Avisen Agder som først omtalte saken.

Stormflo

Det Jensen kaller renninger, er det som på fagspråket heter stormflo.

— Dette er et vanlig fenomen, som forekommer mest på Vestlandet og i Nordland, opplyser meteorolog ved meteorologisk institutt, Bjart Eriksen, til fvn.no.

Stomflo oppstår som følge av sterk pålandsvind, samt at det er lavt trykk. Gjerne i kraftige lavtrykk, eller stormer. Pålandsvind fører med seg vann inn mot land, mens det lave trykket fører til at havet stiger høyere opp i forhold til omgivelsene rundt.

- Helt vilt

Etter å ha speidet ut på sjøen en stund uten å se det helt store, bestemte Jensen seg etter hvert for å gi seg. Hun gikk derfor tilbake til bilen.

— Men rett etter at jeg hadde satt meg inn i bilen begynte det å skje ting på sjøen. Jeg tok derfor opp mobilkameraet igjen, og kort tid etterpå var det som om sjøen eksploderte, sier hun.

Hun fikk filmet alt med mobilkameraet sitt.

— Det var helt vilt, og veldig gøy å få det på film. Men jeg må innrømme at jeg ble litt redd der jeg satt. Det så jo nesten ut som en liten tsunami, forteller hun.

Meteorolog Bjart Eriksen har sett verre tilfeller av stormflo.

— Men denne var forholdsvis sterk , sier han.