FARSUND: Det var sent på kvelden lørdag 4. september i fjor at tiltalte var på fest ved Nortun på Vanse. Der slo han en mann flere ganger i ansiktet med høyre hånd. Ifølge tiltalen var volden uprovosert.

I løpet av kvelden hadde han drukket en halvliter vodka og var blitt full. 23-åringen kjente ikke offeret, men "hoppet" på ham da han ankom festen.

Halvannen time senere traff tiltalte sitt offer i Farsund sentrum og han skallet da mannen. I tillegg slo han en flaske i hodet på ham. Resultatet ble et to centimeter langt kutt som måtte syes, samt hjernerystelse.

Etter å ha slått ham med en ølflaske ble offeret liggende bevisstløs på bakken. Ambulanse kjørte offeret til legevakt og senere til Sørlandet sykehus Kristiansand.

I retten sa 23-åringen seg skyldig i begge forholdene.

— Ved å slå en flaske mot en persons hode anså tiltalte det som sikkert eller overveiende sannsynlig at han ville påføre vedkommende en skade på legemet. Tiltalte er i så måte vurdert som om han var edru, skriver retten i dommen.

Aktor mente at straffen burde settes til fengsel i åtte måneder og oppreisning på inntil 100.000 kroner.

— Dertil er det skjerpende at vold mot ansikt/hode har stort skadepotensiale, hvor det ofte er utenfor gjerningsmannens kontroll om det oppstår betydelig skade; i verste fall med fatal følge. Særlig gjelder det ved bruk av flaske som slagvåpen. I denne saken er det også skjerpende at fornærmede; nå over ett år etter at voldsutøvelsen fant sted, fortsatt plages av hodesmerter, skriver retten.

Straffen ble satt til fengsel i seks måneder, 25.000 kroner i oppreisning til offeret og 5000 i saksomkostninger.