KRISTIANSAND: Det var i forrige uke at en 30-åring fra Kristiansand ble pågrepet og arrestert i forbindelse med en razzia på en adresse på Mosby nord i Krisiansand kommune. Mannen er varetektsfengslet, opplyser etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Geir Hansen, til fvn.no.

Etterforskningen førte politiet på sporet av ytterligere to menn fra Vennesla. De ble pågrepet henholdsvis på tirsdag og onsdag denne uke. Mennene er 26 og 44 år gamle.

— Vi vet at de har tatt kobber fra flere steder på Agder uten at vi kan knytte dem til spesifikke forhold. I avhør hevder mennene at de kun har plukket det de oppfatter som søppel, sier etterforskningsleder ved Vennesla og Iveland lensmannskontor, Forde Forslund.

I løpet av de siste ukene er det stjålet kobber fra Hallandsbrua trafostasjon i Vennesla, men politiet vet ikke om mennene står bak dette tyveriet. To utenlandske statsborgere ble pågrepet på Evje for litt over en uke siden. Mennene var i besittelse av større mengder kobber.

Forslund sier at politiet i Vennesla har hatt venndølene under oppsikt med tanke på kobbertyveriene den siste tiden.

— De ble pågrepet på bakgrunn av opplysninger fra saken i Kristiansand, samt egne observasjoner fra lokalt politi, sier Forslund.

En av venndølene ble torsdag begjært varetektsfengslet, men ifølge Forslund skal begjæringen være begrunnet med andre straffbare forhold. Begge mennene er kjent av politiet fra før av, sier etterforskningslederen.

På boligen til den yngste mannen ble det funnet en del tyvegods samt oppbevaring av våpen i strid med våpenloven.