KRISTIANSAND: – Vi vil følge opp vedtaket til politikerne og vil betale billetten, slik at den gravide kvinnen kan reise hjem, sier Lars Dahlen, helse— og sosialsjef i Kristiansand kommune til Fædrelandsvennen.

Enstemmig

Formannskapet vedtok i dag enstemmig å betale hjemreisen til gravide Marinella Alecu (20), som bor under Vesterveibroa. Alecu skal være syv måneder på vei med barnet.

– Kommunen har et ansvar for nødvendige helsetjenester. Det å betale billetten til hjemreisen kan på mange måter ses på som nødvendig helsehjelp, påpeker Dahlen.

– Riktig retning

– Vedtaket fører til at vi kommer et stykke i riktig retning, sa Dag Vige (V) etter vedtaket. Sammen med Terje Næss (Ap) sørget han for at tiggernes bosituasjon ble diskutert i formannskapet i dag.

– Viser hjertevarme

Mette Gundersen fortalte at hun hadde funnet ut at en bussbillett fra Hirtshals i Danmark til Bucuresti, hovedstaden Romania, koster rundt 2000 kroner.

– Det viser kommunal hjertevarme hvis vi kan sørge for at denne kvinnen kommer hjem med fellesskapets midler, sa Gundersen under debatten.

Det ble ikke vedtatt å betale hjemreisen til noen av de andre tiggerne.