FARSUND: Knivstikkingen skjedde om kvelden tirsdag 30. november i fjor. Den dømte mannen i slutten av 30-årene fra Farsund oppsøkte da sin nabo, som han mistenkte at hadde stjålet penger og narkotika fra ham. Etter hvert slo han mannen flere ganger i ansiktet med knytteneven. Deretter stakk han mannen i låret med kniv. Offeret fikk et flere centimeter dypt kutt, og løp ut etter hjelp før han besvimte.

Lister tingrett har nå dømt mannen for flere lovbrudd, men sentralt i straffeutmålingen står knivstikkingen.

— Det er et hell at skadefølgen ikke ble mer alvorlig enn den ble, mener retten, som også mener at straffen for knivstikkingen isolert sett burde bli ni måneders fengsel.

Tok kvelertak på konduktør

I tillegg kommer også en annen voldsepisode, som skjedde inne på toget i Drammen om kvelden 28. januar. Mannen tok da kvelertak på en konduktør.

— Volden ble utøvd uten noen som helst rimelig foranledning eller grunn, mener retten.

Farsundsmannen er også tidligere dømt for vold. Samlet er han nå dømt til fengsel i 11 måneder. I tillegg må han vente fem måneder med å ta førerkort. Han må betale 40.000 kroner i oppreisning til sin nabo som ble knivstukket, samt totalt 9.151 kroner til andre parter.

Bar kniv hos politiet

Lovbruddene er hytteinnbrudd, kjøring i ruspåvirket tilstand, kjøring i for høy fart, kjøring uten gyldig førerkort, kjøring uten gyldige og falske kjennetegn, narkotikabruk, for å ha tent opp bål i gresset på Maberg i Farsund 28. april, samt butikknaskeri.

Onsdag 22. juni hadde han også med seg en kniv med et 13 centimeter langt knivblad på lensmannskontoret i Farsund.

Lørdag 26. mars kjørte han en uregistrert Volvo ved Jentefjellene i Farsund. Bilen havnet ut av veien og fikk omfattende skader i frontpartiet.

Mannen tilsto i retten alle forholdene han var tiltalt for.