MANDAL: Det viser en undersøkelse som InFact har gjort for avisen Nordlys i Tromsø. I undersøkelsen spør man folk: Hvor stor tillit har du til de nye hurtigbåtene? 41,1 prosent svarer at de har liten eller svært liten tillit.

– Jeg er ikke overrasket over resultatet, sier fylkesråd for samferdsel i Troms, Kari-Anne Opsal til avisen.

Hun frykter at resultatet kunne ha vært enda verre hvis man spurte folk på Finnsnes og i Harstad, som bruker båten ofte.

Fortsatt er ikke de tre hurtigbåtene som ligger i Mandal godkjente av Sjøfartsdirektoratet. For to uker siden uttalte de at godkjennelsen snart vil skje, men det lar altså fortsatt vente på seg.

Også daglig leder i Veolia Nord, Stig Solheim, finner det naturlig at skepsisen er stor, ettersom båtene ikke er kommet i drift.

Tallene fra undersøkelsen til Nordlys viser at det er svært få som har stor tillit til nybåtene. Bare 2,6 prosent uttrykker stor tillit. Plusser man på de som har ganske stor tillit, viser tallene bare 15,8 prosent til sammen.

Solheim sier til avisen at de vil gjøre sitt ytterste for at de reisende skal få et godt forhold til de nye båtene. – Men det vil ikke skje noe før de kommer i drift, sier Solheim, som tror skepsisen vil avta når båtene er begynt å gå i ruten.

VENTER: Mens Sjøfartsdirektoratet ennå ikke har bestemt seg, venter "Kistefjell", "Fløyfjell" og "Falkefjell" (i bakgrunnen) på godkjennelsen for å dra nordover. FOTO: JARLE R. MARTINSEN Foto: Jarle R. Martinsen