TVEDESTRAND: Det var Tvedestrandsposten som skrev den 17 år gamle jentas historie onsdag. Bakgrunnen for at hun ble hentet av russen i klasserommet skal ha vært at hun benyttet en sofa i kantinen som rettet hevder å ha enerett over.

– De hentet meg i klasserommet og rev meg løs fra plassen jeg sitter på i undervisningen. De bar meg ut av klasserommet og inn i russebilen. Siden det ikke var plass til mer enn ni russ pluss sjåføren i bilen, kom et titall russ etter i privatbiler for å se på, forteller Frøyna til Agderposten.

Ved tjernet Kjenna ble jenta strippet for verdisaker og kastet ut i tjernet.

Etter hendelsen hjalp vitner henne tilbake til skolen. Lærere kjørte henne senere hjem. Politiet i Tvedestrand er koblet inn i saken.

– Vi snakker om et uforholdsmessig inngrep overfor en person. Dette er både legemsfornærmelse og en form for frihetsberøvelse, sier politiførstebetjent ved Tvedestrand lensmannskontor, Gunnar Gjøsund, til Tvedestrandsposten.

Russepresidenten i byen, Åsta Evensberget, sier til avisen at de ikke kan garantere at Frøysa er årets siste elev som havner i tjernet. Den første er hun uansett ikke.

– Det var nok en kald opplevelse. Vi har kastet flere elever i Kjenna i år, men ingen har opplevd det slik som Marte. Heller tvert om. Noen synes faktisk det er festlig, sier Evensberget til Agderposten.