KRISTIANSAND/AGIA NAPA: Da det ukentlige charterflyet, som tok av fra Kjevik klokka 14 mandag, var vel nede på bakken på ferieøya, ble det oppdaget en bombetrussel inne på et toalett. På speilet på toalettrommet sto det at det befant seg en bombe om bord.

Urolige kristiansandere om bord

— Vi skjønte at noe var galt, og vi ble litt urolige, forteller Stine Annicen Jørgensen fra Kristiansand, én av om lag 180 passasjerer om bord på charterflyet fra Kjevik til Kypros mandag ettermiddag. Hun og familien er på én ukes ferietur i Agia Napa sammen med flere vennefamilier.

- Dårlig info

Passasjerene fikk beskjeden om bombetrusselen fra kapteinen. Han oppfordret den skyldige til å melde seg, men ingen tok på seg ansvaret for trusselen.

Dermed måtte alle passasjerene gjennomgå en ekstra bagasje- og sikkerhetssjekk før de kunne starte ferien – uten at man fant noen form for bombe.

— Det som var det største problemet, var mangelen på informasjon. Det ble foretatt ny scanning av bagasjen vår, og vi måtte vente et par timer, uten at vi egentlig visste så mye, sier passasjer Jørgensen.

Startour oppgitt

— Vi ser alvorlig på dette, men karakteriserer episoden som en unødvendig og meget dårlig spøk, sier informasjonsdirektør i Startour, Lena Petterson til fvn.no.

Flyet fra selskapet Eurocypria landet på Larnaca-flyplassen på Kypros ved 21.15-tiden mandag kveld.