Ifølge Tønsbergs Blad skjedde hendelsen like før klokken 17.00 lørdag ettermiddag.

Dommeren hadde akkurat blåst av andredivisjonskampen mellom Eik Tønsberg og Lyngdals damelag, og hadde i likhet med bortelaget gått i garderoben da dramatikken startet.

En av spillerne på Lyngdal lå igjen på gresset. Ifølge avisen trodde man først at hun deppet, men etter kort tid reagerte flere av spillerne på Eik Tønsberg og publikum på at hun lå helt urørlig.

Ambulanse

Treneren til Eik Tønsberg var den første som løp bort til jenta. Han signaliserte raskt at hun var bevisstløst og ambulansen ble tilkalt.

Lagleder for Lyngdal, Rune Sæther beskriver det hele som en skremmende opplevelse.

— Vi var litt slukøra etter kampen. Vi hadde reist langt og tapte 5-0. Derfor takket vi bare for kampen og gikk mot garderobene. På vei inn ble jeg gjort oppmerksom på at en av mine spillere lå igjen ute på banen. Jeg løp tilbake og da var det allerede en sykepleier som var borte hos jenta, forteller han til fvn.no.

Sykepleieren la jenta, som ikke var mulig å få kontakt med, i stabilt sideleie og kort tid etterpå var ambulansen på plass.

— Hun var ikke tilsnakkendes. Det er vanskelig for meg å si om hun var bevisstløs eller ikke. Hun reagerte når vi tok på henne, men det kom ikke noen ord fra henne, forteller han.

- Ville hjem

Etter at ambulansepersonell hadde tatt seg av jenta, ble hun kjørt av gårde til nærmeste sykehus.

— En av våre lagledere ble med til sykehuset og etter en liten halvtime begynte hun å komme til seg. Hun ønsket selvfølgelig å reise rett hjem, men det fikk hun ikke lov til, sier Sæther.

Hun ble liggende til observasjon over natten, men er nå på vei tilbake til Lyngdal sammen med moren sin.

- Etter forholdene så skal det stå bra til med henne. Men hun har vært gjennom en skremmende opplevelse, forteller laglederen.

Han skryter av jobben som ble gjort av alle som var til stede på kampen. Spesielt av helsepersonellet som var på plass blant publikum.

— De reagerte veldig raskt da de oppdaget hva som foregikk. Det tok ikke lang tid før jenta ble tatt hånd om, sier han.

Lignende tilfeller før

Sæther sier at jenta, som er 14 år, er en meget talentfull fotballspiller som vanligvis ikke spiller for damelaget til Lyngdal.

— Vi hadde store skadeproblemer i forkant av kampen, og hun ble derfor hentet inn for å hjelpe oss. Jeg har derfor ikke hatt noe med henne å gjøre i treningssammenheng tidligere, men er blitt fortalt at hun har hatt lignende tilfeller tidligere, forteller han.

Etter det han kjenner til skal 14-åringen ha vært på sykehuset for utredning rundt dette før, men legene skal ikke være enige i om det feiler henne noe.

— Det hadde vært fint om de fant ut hva som er problemet slik at man kan være sikre på at man gjør det riktige, sier han.

Han vil i fremtiden sørge for å ha alle spillerne sine foran seg før de går i garderoben etter kamp.