— Jeg er veldig glad for at vi i KrF fikk alle med på denne utredningen. Valgfrihet for småbarnsforeldre er svært sentralt for oss. Foreldre må kunne velge, sier gruppeleder Torfinn Kleivset.

I formannskapet torsdag ba KrF om at rådmannen utreder spørsmålet om kontantstøtte. Over nyttår skal rådmannens utredning foreligger og da skal kommunestyret si ja eller nei.

— Når staten fjerner kontantstøtten for toåringer, innskrenkes valgfriheten for småbarnsforeldre. Vi ønsker å beholde den. I Kristiansand innfører de kommunal kontantstøtte - og mener de kan spare penger på det. Nå må vi se regnestykkene her i Søgne, sier Kleivset.

Han regner med at KrF vil legge seg på en månedlig støtte lik den som skal innføres i Kristiansand: 4.000 kroner i måneden. I Kristiansand mener de borgerlige kameratene at de kan spare millionbeløp på redusert barnehageutbygging ved lokal kontantstøtte.

— De har store barnekull i forhold til oss i Søgne. Derfor er det riktig å få en utredning på plass. Jeg er veldig glad for at alle partiene i formannskapet er med på å undersøke kontantstøtte nærmere. Så får vi se hvem som sier ja og nei når det kommer til kommunestyret på nyåret, sier Torfinn Kleivset.

Aps gruppeleder Solveig Kjelland Larsen svarte ikke på våre telefoner i går kveld om hvorfor Ap støttet forslaget. I Kristiansand og på nasjonalt plan har partiet kraftig kritisert at det innføres kommunal kontantstøtte.

Dramatikken i Søgne-politikken har vært nokså fraværende i årets budsjettbehandling. Rådmannens budsjettforslag går i det store og hele gjennom. Flertallet ønsker imidlertid å vurdere økt tilskudd til Frivillighetssentralen i og med at Røde Kors trekker sin støtte. Det skal også være en gjennomgang av familiekontoret og helsesøsterdekningen.