KRISTIANSAND/SONGDALEN: Forslaget om å legge ned den vesle brannstasjonen på Bransvoll i Finsland. kom i april i år. Styret i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) mente tiltaket ville gi besparelser på 382.000 kroner.

Nyheten spredte seg raskt i lokalsamfunnet. Nesten hver eneste voksne innbygger i Finsland skrev i juni under på lista om å beholde brannstasjonen i bygda. Denne uka vedtok representantskapet i KBR at Finsland-stasjonen får bestå. Det skjedde i dag formiddag etter et forslag fra Jørgen Kristiansen (KrF) .

– Jeg vil ikke ta æren for dette. Vedtaket var enstemmig, sier Kristiansen.

På dagens møte var budsjettet til KBR for 2012 tema.

– Litt av begrunnelsen for at stasjonen i Finsland får fortsette, er veien. Veistandarden er langt under den mellom Kristiansand og Lillesand. Det er to felt, og vi vet hvordan trafikken står i rushen, sier KrF-politikeren.

God følelse

–Jeg hadde en god følelse på forhånd, sier Terje Greibesland, en av bygdas brannmennm til fvn.no

Tolv deltidsansatte er tilsluttet stasjonen, som i en årrekke har holdt hus i en garasje på Bransvoll.

– Det var dette vi håpet på. Nå består vi. Å legge ned stasjonen ville vært galskap – den koster nesten ingen ting å drive. I tillegg kommer lokalkunnskapen vi har, om vanntilførsel og mer, tilføyer brannmannen.

Venter med feiringen

Finsland-brannmennene har en sidestilt rangordning, og altså ingen lokal sjef. Men Greibesland har tatt på seg rollen som pressetalsmann for de tolv på stasjonen.

– Blir det feiring nå?

– Nei, vi har ikke planlagt noe. Men det er en god nyhet å få nå før jul, bekrefter han.