KRISTIANSAND: Det var klokken 03.58 at politiet fikk den noe spesielle meldingen fra et vitne. Mannen skal ha sett kvinnen spasere i området ved Vitusapotek Elefanten i Gyldenløves gate.

Kun truse og skjorte

— Kvinnen var dårlig kledd. Hun gikk barbeint og var kun iført truse og det mannen mente lignet på en politiskjorte, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Lauvnes, til Fædrelandsvennen.

Politiet rykket ut til stedet og påtraff kvinnen.

— Kvinnen ble tatt med inn til stasjonen, og politiet beslagla en politiskjorte. Kvinnen blir anmeldt for å ha gått med denne, opplyser Lauvnes.

Senere på natta ble kvinnen løslatt fra arresten.

Eldre politiskjorte

Ifølge etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon, skal kvinnen ha forklart at hun hadde fått politiskjorta av en bekjent hun nektet å oppgi navnet på.

— Det dreier seg om en eldre politiskjorte med lange armer fra slutten av 70-tallet, sier Eriksen.

Kvinnen ble pågrepet i krysset Rådhusgata/Festningsgata i sentrum av Kristiansand. Hun skal ha vært påvirket av alkohol.

Anmeldt for heleri

Kvinnen er anmeldt for heleri av politiuniform. Dette skyldtes at det er ulovlig for uvedkommende å eie politiuniformer og blir betraktet som tyveri dersom man eier uniformer uten tillatelse. Det er heller ikke lovlig å selge politieffekter.

Trolig blir kvinnen ilagt et forelegg for forholdet.