LILLESAND: Det var natt til søndag at politiet i Agder ble varslet om at en mann hadde oppsøkt en fosterfamilie i Lillesand for å hente to tenåringsgutter på henholdsvis 14-15 år.

37-åringen hadde kjørt fra Surnadal på Nord-Møre på oppdrag fra barnefaren. Det var familiemedlemmer av barna som varslet politiet om bortføringen.

Agder politidistrikt kom raskt i kontakt med Nordmøre og Romsdal politidistrikt for å undersøke de faktiske forholdene i saken. Barnevernet i Møre og Romsdal kunne opplyse til politiet at det var gjort et hastevedtak i retten som nektet far til barna å ha kontakt med de to tenåringsguttene.

Dermed ble det igangsatt et omfattende søk etter den etterlyste bilen. Jourhavende politijurist i Agder politidistrikt gjorde vedtak om pågripelse av 37-åringen.To patruljer fra Agder satte kursen østover på E 18. I tillegg ble Telemark politidistrikt varslet om at bilen med sjåføren og de to barna trolig var på vei mot Østlandet.

Fikk mobilsignal i Sannidal

Politiet klarte etter hvert å sirkle inn det aktuelle kjøretøyet ved å følge teletrafikken fra 37-åringens mobiltelefon.

På et tidspunkt slo mobiltelefonen inn på basestasjoner i Sannidal ved Kragerø i Telemark. Dermed ble patruljene sendt øst for dette området for å stanse bilen. Kjøretøyet ble først stoppet ved Skjelsvik i Porsgrunn klokka 00.58 natt til søndag.

Her ble 37-åringen pågrepet og de to barna tatt hånd om av politiet.

Både barna og 37-åringen ble brakt til Arendal politistasjon. 37-åringen ble satt i arresten, mens barna ble sendt til sine besteforeldre i Lillesand.Søndag ble 37-åringen avhørt i saken. Han er siktet for barnebortføring etter straffelovens paragraf 216. ## Løslatt fra arresten

Juristen i Agder politidistrikt vedtok søndag kveld at det ikke var grunnlag for varetektsfengsling og at 37-åringen derfor kunne løslates.

Politiet mente det ikke var gjentakelsesfare eller bevisforspillelsesfare.

— Mannen ble løslatt fra arresten klokka 20.45 søndag kveld, opplyser påtaleleder i Agder politidistrikt, Nils Grønås, til Fædrelandsvennen.

Barnefaren mistenkt for bortføring

37-åringen har fortsatt status som siktet i saken. Barnefaren har også fått status som mistenkt i saken.

Etter det Fædrelandsvennen forstår er den siktede 37-åringen ansatt i barnefarens firma og hadde fått i oppdrag å hente de to barna. Han skal også tidligere ha hentet barna hos den samme fosterfamilien i Lillesand.

Det er Lillesand lensmannskontor som har etterforskningsansvar i barnebortføringssaken.

NB: Politiet opplyset først at barna ble hentet på en adresse i Grimstad. Dette viste seg å ikke stemme.