MANDAL: Det er Lindesnes Avis som i dag avslører at kommunenen ennå ikke hadde gitt igangsettingstillatelse for bygging av sjøbod og hus. Arkitektfirmaet som står bak huset, Strek Arkitektur, hadde ikke fått sendt søknaden om å gå i gang med bygging av huset ennå.

– Det er følgelig heller ikke gitt tillatelse til bygging, bekrefter saksbehandler Edvard Vigebo i Mandal kommune, overfor Lindesnes Avis.

Det er gitt tillatelse til at Haraldstad kunne lage avkjørsel, brygge og grunnarbeid. Huset og sjøboden er imidlertid ikke godkjent.

Overfor Lindesnes Avis hevder Haraldstad, som er assisterende miljøverndirektør i Vest-Agder fylkeskommune, at det ikke er hans ansvar.

– Dette skjønner jeg ingen verdens ting av. Jeg har vært tett på kommunen og saksbehandler Vigebo hele tiden i forbindelse med byggetillatelsen. Jeg kan ikke forstå dette, sier han til avisen.

Arkitektfirmaet sendte i går kveld søknaden.

— Jeg tror nok ikke han må rive. Om han har brukt et seriøst firma, så går nok dette seg til. Men det kan få konsekvenser for firmaet. Det er snakk om formaliteter, men vi skal godkjenne byggherren før det bygges, sier saksbehandler Edvard Vigebo i Mandal kommune, til Lindesnes Avis.