ARENDAL: En 28 år gammel mc-fører ble sankthansaften observert av en motorsykkelpatrulje fra Utrykningspolitiet da han råkjørte på E 18 i Arendal. Patruljen la seg på hjul og foretok gjennomsnittsmåling av mannens ekstreme hastighet.

Over en strekning på 324 meter ble mannen målt til en snittfart på 186,32 kilometer i timen i 90-sonen.

— Han ga jernet og akselerte forbi meg i en vanvittig fart, forteller politioverbetjent Oddmund Jensen i Utrykningspolitiet til fvn.no.

- Uflaks

Jensen hadde vært innom politistasjonen i Arendal for å skrive rapport, og kjørte deretter mot E 18. Ved lyskrysset ved Langsæ så han mc-føreren bak seg.

— Han kjørte stille og rolig fra Langsæ til Harebakken, og deretter ut på E 18 vestover. Da ga han, av for meg en ufattelig grunn, bare jernet. Det var uflaks for ham at det var meg han kjørte forbi, sier Jensen.

Etter få sekunder satte UPs sivile motorsyklist på blålyset. 28-åringen ble stoppet ved avkjørselen til Stoa.

Ifølge Jensen var råkjøreren ikke særlig høy i hatten da han måtte stå til rette for ordensmakten.

- Han stoppet momentant inn til siden. Han angret stort på det han hadde gjort, forteller politioverbetjenten, som advarer motorsyklister mot å søke adrenalinkick som varer mellom fem og ti sekunder.

- Må tenke seg om

— Motorsyklister gjør slik kanskje en eller to ganger i løpet av en sesong. Det gjorde han i dag, og kjørte forbi meg. Motorsyklister må tenke seg om, og vurdere om de ti sekundene er verdt ubetinget fengsel og to til tre år uten førerkort, sier han.

Ifølge politiet kjørte 28-åringen en 800-kubikks motorsykkel. Han hadde hatt førerkortet i litt over to år.

Mannen, som er bosatt i Arendal, ble stoppet klokken 19.42. Han fikk førerkortet beslaglagt på stedet.

- Førerkortet blir umiddelbart beslaglagt når de kjører så fort. Han risikerer ubetinget fengsel for kjøringen, sier jourhavende politiadvokat Morten Formo.

I tillegg til fengselsstraff, blir mc-føreren trolig fotgjenger i flere år framover. Etter forskriften skal han med en slik hastighet i 90-sonen miste førerkortet i mellom 27 og 30 måneder.