KRISTIANSAND: Da 31-åringen ble fremstilt for førstegangsfengsling valgte retten å begrense perioden med brev— og besøksforbud til to uker, mens de øvrige to siktede fikk fire uker med forbud.

Retten begrunnet den gang avgjørelsen med at bevisforspillelsesfaren ville stille seg annerledes enn for de to andre i løpet av de to første ukene.

Påtalemyndigheten ba imidlertid i tingretten onsdag om at brev- og besøksforbudet ble forlenget. Samtidig ble det bedt om to nye uker i isolasjon.

Dersom det kreves isolasjon, kan dette etter loven bare gis for to uker om gangen.I forbindelse med forlengelse av fengslingsrestriksjonene sier retten at selv om disse er en alvorlig inngripen, er de likevel nødvendige av hensyn til oppklaringen av saken.

36-åringen

Retten har også vurdert forlengelse av isolasjonen for 36-åringen, og skriver blant annet i sin kjennelse:

"På bakgrunn av bevisforspillelsesfaren, finner retten at det er behov for at siktede undergis ytterligere 2 uker med fullstendig isolasjon. Det er viktig at siktede på nåværende tidspunkt ikke er i kontakt med andre involverte i saken, enten direkte eller via andre innsatte. Retten er av den oppfatning at det foreligger en konkret og nærliggende risiko for at siktede vil varsle andre involverte dersom han får en slik mulighet, enten direkte eller via andre innsatte. På den måten foreligger det en reell mulighet for at siktede vil forspille bevis i saken"