KRISTIANSAND: For ett år siden vedtok flertallet i bystyret at administrasjonen skulle se på ulike motivasjonsordninger for å redusere sykefraværet i kommunen. Sykefraværet er på mellom ni og ti prosent og koster rundt 100 millioner kroner årlig.

De ansattes organisasjoner er sterkt imot at det innføres belønningsordninger/motivasjonsordninger på personnivå for å redusere sykefraværet. Av den grunn innstilte rådmannen på at det ikke innføres slike tiltak i kommunen.

Men Frp, Høyre og Pp ønsker en slik ordning og Tor Utsogn (Frp) fremmet derfor et forslag om et ettårig prosjekt der man innfører motivasjonsordninger på enhetsnivå. — Dette forutsetter at vi blir enige med arbeidstakerorganisasjonene, de må være med, sa Utsogn. - Dette er et mildere forslag, som jeg mener er positivt for å få redusert sykefraværet.

Utsogn fikk fort motstand og Halvor Fjermeros (Rødt) mente forslag fra Utsogn nærmest var et dvaskt mageplask, etter at høyresiden har godt offensivt ut i denne saken. - Denne saken var for ett år siden et forslag om trynetillegg, men Utsogn har moderert seg etter reaksjonen fra 2 500 arbeidstagere i kommunen, som er imot.

Deretter fremmet Fjermeros et forslag om et ettårig prøveprosjekt for 6-timersdag for kvinner i de tyngste jobbene innenfor helse- og omsorgssektoren. Han fikk støtte av Miljøpartiet de Grønne.

KrF støttet for ett år siden at administrasjonen skulle utrede motivasjonsordninger for å redusere fraværet. Men Arvid Omdal gjorde det klart at partiet ikke kan støtte forslaget fra Utsogn og Frp.

Dermed ble det ikke flertall for et slikt forslag.