ARENDAL: — Fornærmede har ikke forklart seg for politiet ennå, så det er usikkert hva som har skjedd, opplyser leder for SO-teamet Kristiansand, Eva Marit Gaukstad, til Fædrelandsvennen fredag formiddag.

Ifølge Agderposten skal 18-åringen selv ha oppsøkt hjelpemannskaper på festivalområdet klokken 06.35. Fredag morgen ble 18-åringen sendt til voldtektsmottaket i Arendal, hvor hun nå blir tatt hånd om.

Politiet har iverksatt etterforskning av saken.

18-åringen skal sev ha oppsøkt hjelpemannskaper på festivalområdet. Foto: Jon Anders Skau

— Politiet har gjort undersøkelser på stedet, men vi må ha fornærmede i tale, for å få vite hva dette dreier seg om, sier Gaukstad.Trolig blir det ikke samtaler med jenta før i morgen, dersom hun fortsatt skulle ønske det.

— Voldtekten skal ha skjedd inne på festivalområdet. Vi forsøker å bringe klarhet i hvor. Det er gitt et signalement på en antatt gjerningsmann, og vi jobber videre med saken, opplyste operasjonsleder Frank Solås til Agderposten fredag morgen.

Operasjonsleder Hans Petter Osaland bekrefter overfor Fædrelandsvennen at de har et signalement av en antatt gjerningsmann.

— Det skal angivelig dreie seg om en etnisk norsk mann. Han snakker bergensdialekt og skal ha vært iført en sort t-skjorte og dongeribukser, opplyser Osaland til Fædrelandsvennen.