AGDER: Det er foreløpig ikke meldt om problemer, men veivesenet ber folk kjøre forsiktig.

— Jeg vil ikke anbefale å kjøre i 100 kilometer i timen i dag. Det er snødekke og glatt og bilistene bør avpasse farten etter de forholdene som er, sier operatør Anne Berget ved veitrafikksentralen.

Sjekk hvordan det ser ut på Sørlandet via våre nettkamera.

Ved 11-tiden hadde veivesenet ikke fått melding om noen spesielle hendelser. Berget opplyser at det er snødekke langs E 18, mens det er vekslende bart og snødekke langs E 39. I løpet av lørdagen er det meldt om et par mindre trafikkuhell i Aust- og Vest-Agder. Like før klokken 10 ble en personbil påkjørt bakfra av en lastebil på E 18 ved Akland. Klokken 12.26 ble politiet kontaktet av en person som var blitt påkjørt av en litauisk lastebil ved bomstasjonen på Kvinesheia.

— Ingen ble skadet, men det var noe kommunikasjonsproblemer mellom de to. Politiet dro derfor til stedet for å bistå med utfylling av skademelding, sier operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt.

Vogntog på tverke

En vogntogsjåfør fikk ved midnatt natt til lørdag problemer ved Kirkheitunnelen i Mandal.

— Traileren kom trolig borti kanten på en midtrabatt. Vogntoget tok med seg noen meter med autovern før den ble stående i motsatt kjørefelt, sier operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt.

Kollisjonen førte til at en lysmast og et skilt ble ødelagt. Trafikken ble delvis regulert frem til klokken 4.38 natt til lørdag.

— Det var politi på stedet og dirigerte frem til klokken 4.38. Da ble det meldt at veien var helt åpen, sier Neset.

- Kun kjettinger som gjelder

66-åringen som kjørte vogntoget kom unna hendelsen uten skader.

— Sjåføren har forklart at han fikk sleng på vogntoget, og han har altså ikke greid å hente seg inn igjen, sier innsatsleder fra Mandal politistasjon, Torbjørn Arnli, til Lindesnes Avis .

Det var ifølge Arnli lagt kjettinger på drivhjulene, men ikke på de øvrige hjulparene.

— I sånt vær som dette, med puddersnøen som legger seg i veien umiddelbart etter brøyting, så er det bare kjettinger som gjelder, sier Arnli.

Sjekk værmeldingen for Agder her.

SNØ: E 18 øst for Kristiansand lørdag morgen. Hele europaveien er dekket av snø, og det advares mot glatt føre. Foto: Erlend Olsbu. Foto: Erlend Olsbu