KRISTIANSAND: Det er klart etter tirsdagens møte mellom Cultiva og Stiftelsestilsynet. Dermed må alle som ble lovet penger i desember smøre seg med tålmodighet utover vinteren.

— Vi ønsker å få en avklaring så fort som mulig, men jeg kan ikke si hvor lang tid det tar, sier styreleder Ansgar Gabrielsen til Fædrelandsvennen.

Hovedproblemet som må løses er Cultivas tilskudd til Kilden. Stiftelsestilsynet anser at tildelingen på 323 millioner kroner i realiteten er et ulovlig anrep på milliardstiftelsens grunnkapital. I tillegg kritiserer tilsynet Cultiva for ved flere anledninger å ha tildelt penger til kommunen som er stiftelsens oppretter, og går nå gjennom samtlige utdelinger som er foretatt siden 2005. — Vi er i en positiv dialog med tilsynet for å komme fram til løsninger som både er i tråd med Cultivas vedtekter og som ligger innen for stiftelsesloven, sier Gabrielsen.

Denne oppfatningen deles av Stiftelsestilsynet:

— Når vi ser framover tror jeg det skal være mulig å finne et rammerverk som er tilfredsstillende både for Cultiva og oppretteren, sier seniorrådgiver Øystein Fosstvedt.

Hvor lang tid det vil ta er fortsatt uklart, og ingen av de to ønsker å kommentere hvorvidt de omdiskuterte tildelingene til eksempelvis curlighallen og Start står i fare for å bli omgjort.

Les mer fra møtet mellom Cultiva og Stiftelsestilsynet i papiravisen onsdag.