KRISTIANSAND: — Jeg har lekt litt med tall, sa Steinar Kristiansen (Krf) da han entret bystyrets talerstol helt på tampen av et 6,5 timer langt møte.

— Jeg har liten tiltro til representanten Kleppe når han sier han vil kutte i offentlige budsjetter. Kleppe har holdt 61 interpellasjoner siden 2007 og fram til nå. I tre møter har han reist fem interpellasjoner, i dag har han reist fire. Med en gjennomsnittlig taletid på 20 minutter per interpellasjon utgjør de 61 spørsmålene et ekstra kommunestyremøte i året, sa Kristiansen til humring fra salen.

Kristiansen fortsatte med å fortelle at hver sak i gjennomsnitt kostet 28.000 kroner i møtetid og saksbehandling.

— Derfor mener jeg at Kleppes interpellasjoner har kostet oss 1,7 millioner kroner siden 2007. Vidar Kleppe sier ofte det er helt nødvendig å ta sakene til bystyret, jeg kan ikke se at det er nødvendig, sa Kristiansen.

Innlegget falt ikke i god jord hos alle i bystyret. Kleppes partifelle, Olaf Messel, ba om ordet.

TULL OG PØLSEVEV: Olaf Messel ba om ordet i bystyret da Steinar Kristiansen la fram sitt regnestykke på Vidar Kleppes interpellasjoner. Foto: Jon Anders Skau

— Jeg trodde ikke at vi kunne stå på talerstolen og holde et lengre foredrag som Steinar Kristiansen her gjorde og som overhodet ikke har noe med saken å gjøre. Dessuten så avslørte han seg sjøl å være en like dårlig regnemester som broren sin (Jørgen) som blander sammen promiller og prosenter. (Kildens driftsbudsjett, red.). Så vidt jeg vet så har vi ikke timebetaling i bystyret. Om Kristiansen kommer hjem klokka 21 eller 21 30 så spiller det ingen rolle, han får ikke mer eller mindre betalt for det. Å si at en misbruker bystyrets talerstol til unødvendige interpellasjoner er bare tull og pølsevev.Etter bystyremøtet fikk Messel støtte av Julie Nilsen (Sp).

— Jeg synes det er ufint å ta interpellasjonene opp på denne måten. Selv om mange sikkert synes de mange interpellasjonene er irriterende, er dette Kleppes arena for å ta opp saker han mener er viktige. I et demokrati må alle ha mulighet til å uttale seg. Dersom de store partiene hadde gitt han plass i Formannskapet, kunne de bedt han ta sakene opp der, men Kleppe har bystyret som sitt eneste sted å reise politisk debatt. De andre politikerne må bite i seg irritasjonen, sier Nilsen.

Og Kleppe selv?

— Jeg tar ikke dette tungt. Jeg er den billigste politikeren i Kristiansand. Jeg tror Kristiansen er misunnelig, sier Demokratenes partileder.