OTRA: — Veldig moro, sier mannen som nesten har elva og laksen i blodet og som dro opp storlaksen på Kristi Himmelfartsdag – to døgn etter at årets laksefiske startet.

Roar Berntsen har vokst opp med elva, og har selveste André Tambini til svigerfar. Tambini-slekten er å regne som laksefamilien framfor noen i Vennesla, hjelpefiskere for lakselordene som de var i flere tiår.

PÅ SKJÆRET

— Jeg tok båten og rodde ut til skjæret midt i elva utenfor Vigeland Hovedgård, en gammel og god plass som jeg og svigerfar ofte brukte. Det nappet kraftig, men jeg måtte være forsiktig. Når man bruker makk, sitter kroken dårlig, forteller Roar Berntsen.

Han brukte en liten halvtime på å få laksen utslitt. Da la den seg på rygg og det var bare å dra opp. En stor opplevelse.

Fredag formiddag er Berntsen opptatt, men i ”middagsbelet” er han tilbake i elva. Drømmen er å sette personlig rekord. Den største laksen han har tatt, fikk han for mange år siden sammen med svigerfar. Den veide 13,5 kilo.

FLERE STORE.

Andre fiskere som har utmerket seg de to første dagene:

Inge Odderstøl dro en laks på 8,5 kilo (nest størst til nå) og en på 3,4 kilo på fiskets første dag. Dermed var dagskvoten brukt opp. Ifølge nettsidene til Otra Laxefiskelag fikk Jan Åge Nordli en av de største tatt på flue til nå i år. Den veide drøye fire kilo.