Skarlund/Spinnangr beseiret Todd Rogers/Phil Dalhausser fra USA 2-1. Amerikanerne tok OL-gull i Beijing for tre år siden og regnes for å være verdens beste lag.

I første kamp onsdag ble det tap mot nederlandske Nummerdor/Schuil, og få hadde derfor trodd det norske sandvolleyballparet skulle ha særlig store muligheter mot amerikanerne i neste kamp.

Rogers/Dalhausser vant første sett 21-14, men så fikk nordmennene hevet spillet sitt. De lå bakpå i annet sett, men utlignet til 17-17 og vant til slutt 21-17. I tredje sett vant Skarlund/Spinnangr 16-14 og tok dermed en imponerende seier.

— Det var en stor kamp og vi følte det var enda en stor barriere å knekke. Spinny spilte trygt og godt gjennom hele kampen og holdt et veldig bra servetrykk. Jeg ble presset i serven deres og klarte etter hvert å finne ut hvordan å komma unna Dalhausers blokk. Nå må vi legge denne kampen bak oss. Som jeg sa tidligere er det neste kamp som er nøkkelkampen. Det er den vi må vinne, ellers er vi like langt, skriver Skarlund i en kommentar på guttas hjemmeside.

Neste kamp endte også med norsk triumf. Da ble kinesiske Lei/Liu slått 2-1 (18-21, 21-18, 15-9).

Vegard Høidalen og Geir Eithun ble slått ut i kvalifiseringen tirsdag. Ingrid Tørlen og Kathrine Maaseide røk ut i kvalifiseringen i kvinneklassen, der hovedturneringen derfor spilles uten norske deltakere.