SIRDAL: — Vi fant ut at det ikke var grunnlag til å overleve, sier Bengt Sverre Hansen til Aftenbladet.no. Han er en av de 22 investorene som har jobbet for å overta driften av skitrekket i Ålsheia som er gått konkurs.

— Leieprisen ble for dyr og anlegget krevde store investeringer. Vi ville også søke om skjenkebevilling under enkelte arrangement og sponsortreff for å skaffe ekstrainntekter. Det aksepterte ikke grunneieren, sier Hansen. Grunneier Jarleif Sinnes var svært negativ til at det skulle serveres alkohol på sin grunn. Særlig ettersom barn og unge er brukere av anlegget.

— Jeg er imot alkohol generelt. Og hvis de ikke de kan drive et idrettsanlegg uten alkohol, kan de bare la det være, sier Sinnes, som ikke bryr seg om at andre skitrekk i Sirdal har skjenkebevilling.

— Hvis Ålsheia legges ned, drar de samme barna til et av de andre sentrene, så da blir de eksponert for alkohol uansett, sier Hansen, som sammen med de andre investorene skulle spytte inn drøyt 5 millioner kroner for å revitalisere skitrekket

Ålsheia Alpint AS på Sinnes i Sirdal var heleid av Johs Lunde Invest AS, som ble slått konkurs - sammen med flere andre selskaper i Johs Lunde gruppen. SR-Bank har ifølge Hansen pant og lån i Ålsheia på 8,2 millioner kroner.