KRISTIANSAND: Den 34 år gamle fostersønnen til avdøde er siktet for overlagt drap. Han har erkjent de faktiske forhold, men har foreløpig ikke tatt standpunkt til straffskyld. 34-åringen tilsto drapet allerede i første avhør. Kompisen på 18 år, også han fra Tvedestrand, er siktet for medvirkning til forsettlig drap.

— Det har vært oppfølgingsavhør av de siktede. Når det gjelder 18-åringen er siktelsen mot ham ikke svekket etter det siste avhøret, opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til fvn.no.

18-åringen var ifølge politiadvokaten til stede i leiligheten da drapet fant sted. Etter det fvn.no forstår ble Bjørg Kjær drept med en jernstang som den siktede hadde med seg inn i leiligheten da drapet skjedde. Kvinnen ble utsatt for fire større skader på kroppen som i sum var dødelige. Etter at kvinnen var drept forsøkte stesønnen å tenne fyr på henne. Dette utløste røykvarsleren, som igjen førte til at brannvesenet og politiet kom til stedet.

Aust-Agder tingrett har oppnevnt to psykiatrisk sakkyndige som skal gjennomføre undersøkelser av de to siktede. De to er Audun Møller fra Fredrikstad og Tor Ketil Larsen fra Stavanger.

Politiet har sendt tingretten anmodning om at isolasjonen av de to, som utløper i disse dager, må forlenges i ytterligere to uker.