**GRIMSTAD: Bar kniv på offentlig sted

13.59** En 50 år gammel mann fra Arendal blir anmeldt etter å ha båret kniv ved Grimstad kirke. Mannen var beruset da politiet kom.

**KRISTIANSAND: Tyver var på ferde i ferien

14.01** Huseiere på Fidjetoppen kom hjem fra en ukes ferie og fant ut at det hadde vært innbrudd i huset. Tyvene har brutt opp en dør. Det er foreløpig ikke oversikt over hva som er stjålet. Politiet har undersøkt stedet.

MANDAL: Eldre kvinne fratatt lappen etter utforkjøring

**GJERSTAD: Kjørte 50 km/t for fort

13.48** En UP-patrulje målte en bilist til 130 kilometer i timen i 80-sona på Østerholtheia på E 18. Den 49 år gamle mannlige sjåføren fra Kristiansand fikk førerkortet beslaglagt.

ARENDAL: Truet og kastet stein på vinduer

**KRISTIANSAND: Mann falt på gata

14.47** En beruset mann falt og slo seg i Henrik Wergelandsgate. En ambulanse kjørte mannen til legevakt.

**MANDAL: Stjal bil

15.15** En rød Toyota Avensis stasjonsvogn med nummer KF 83242 er stjålet fra Øvrebyen. Bilen er en 1999-modell.

**ARENDAL: Beboer slo seg vrang

15.44** Ansatte ved en barnevernsinstitusjon tilkalte politiet da en beboer oppførte seg krakilsk. Politiet hjalp til med å plassere vedkommende på rommet sitt.

BYGLAND: Ti tatt i laserkontroll

I løpet av dagen har lensmannskontorene i Setesdal holdt fartskontroller flere steder, blant annet på Skåmedal. Der fikk ni personer forenklede forelegg for å ha kjørt for fort i 50-sona på riksvei 9. Én av dem fikk førerkortet beslaglagt for å ha kjørt i 82 kilometer i timen. Dette var en 42 år gammel mann fra Vestlandet. I tillegg ble det skrevet ut et forenklet forelegg i en 80-sone i nærheten.

**MANDAL: Kjørte uten gyldig førerkort

16.59** En 44 år gammel mandalsmann ble stoppet av politiet rett utenfor byen på E 39. Mannen blir anmeldt for å ha kjørt uten gyldig førerkort.

**FROLAND: Innbrudd på hytte

17.07** En hytteeier ved Solheimsvannet meldte at det siden i går kveld har vært innbrudd. Det er brutt opp ei dør til hytta. Foreløpig er det uklart hva som er stjålet.

**GRIMSTAD: Urinerte i sentrum

17.40** En 59 år gammel mann fra Grimstad ble tatt for å urinere i Storgaten. Den berusede mannen ble ifølge politiet kjørt til arresten i Arendal for å klarne hodet.

**KRISTIANSAND: Skudd på Flekkerøy

18.05** Politiet fikk melding om at ungdommer skyter med noe som kan være en form for våpen på Langøya. Da politiet kom til stedet, fant de fem personer i 20-årene som skjøt utover sjøen etter leirduer. Politiet har sikret seg personalia og gitt personene en irettesettelse. Det skal vurderes om ordensmakten skal gjøre mer i saken.

GRIMSTAD: MC-fører fratatt lappen etter farlige forbikjøringer

**KRISTIANSAND: Unge bilførere med varme dekk

18.18** Det kom klager om at ungdommer drev med råning i Marvika. Da politiet kom til stedet, fant de to unge bilførere i hver sin Volvo. På begge bilene var bakdekkene varme. Siden politiet ikke selv hadde sett burningen, slapp de unna med kraftige advarsler og bortvisning fra stedet.

**ARENDAL: Kjørte med vannscooter

18.24** Noen ringte og fortalte at det ble kjørt med vannscooter i Alvekilen ved Tromøya. Politibåten i Arendal tok en tur til stedet.

ARENDAL: Rullestolbruker havnet i vannet i Arendal

**ARENDAL: Beruset mann lusket

18.51** En innringer fortalte at det gikk en mann og lusket rundt biler ved Expert på Stoa. Politiet fant en beruset 18-åring og tok ham med til arresten. Han kom seg ikke inn i noen biler.

**LILLESAND: Skal ha kjørt fort uten hjelm

18.54** Politiet ble tipset om at en ung MC-fører kjørte på en uregistrert motorsykkel på E 18 i retning Grimstad. Han skal ikke ha hatt hjelm og skal ha kjørt veldig fort. To politipatruljer har kikket etter sjåføren, uten resultat.

**ARENDAL: Bil i lysløypa?

19.06** Det kom melding om at noen kjørte bil i lysløypa på Revekroken. Politiet har vært på stedet uten å finne noen biler på upassende steder.

**ARENDAL: Sov på lekeplass

19.54** Politiet vekket og viste bort en beruset mann som hadde lagt seg til å sove på lekeplassen ved Teaterplassen.

**KRISTIANSAND: Dundret på døra

20.10** En beboer i Kongsgård allé fikk uvelkomment besøk av en person som dundret på døra og ville inn. Politiet dro til stedet.

**SØGNE: Skal ha delt ut rusbrus til ungjenter

20.10** En tipser fortalte politiet at en person hadde kjøpt store mengder Smirnoff Ice som vedkommende delte ut til jenter mellom 13 og 15 år på Tangvall. Politiet sendte en patrulje til stedet for å sjekke saken. En navngitt person ble verken funnet på stedet eller i privatbolig.

LILLESAND: Båt tok inn vann

20.42 Politibåten rykker ut for å bistå båt som tar inn vann i Ulvøysund. Redningsskøyta kommer til stedet etter drøye ti minutter, og får tauet båten til land.

LILLESAND: Promillekontroll

I en promillekontroll ved bensinstasjonen på Tingsaker blir 44 biler undersøkt. En sjåfør blir tatt for å ha kjørt uten førerkort.

JUSTØY: Båt kom drivende

21.02 Ved Justøygavlen kom en åtte fots ribb med en 6 HK italiensk motor drivende. Melder har fotøyd båten til bryggen hvis noen savner den.

KRISTIANSAND: Ungdommer vist bort

21.17 Ungdommer i alderen 15-18 år blir overrasket av politiet mens de drikker alkohol ved volleyballbanen i Kirkegata. Alkoholen blir tømt ut, og ungdommene bortvist.

ARENDAL: Bortvist fra Seven Eleven

21.22 En person som er uønsket på kiosken nekter å forlate stedet. Han blir dermed bortvist av poltiiet.

MANDAL: Høy musikk

21.43 På Glattebergan i Mandal kommer det klage på høy musikk. En person spiller for nabolaget, noe han også skal ha gjort tidligere. Da politiet kom til stedet etter få minutter, var anlegget slått av og personen dratt.

KRISTIANSAND: Skatere laget film

22.00 Politiet får klage på skatere som lager støy i Gyldenløves gate. Beboeren har forsøkt å få dem til å flytte seg til skate-anlegget i Nybyen, men mener han bare blir skjelt ut, og at politiet derfor må komme. På stedet møter politiet ungdommer som spiller inn en skatefilm. Politiet opplever heller ikke at de er til spesiell sjenanse. De får opplyst at melder kanskje kan ha litt kort lunte, og at han har opptrådt truende. Politiet velger å la ungdommene gjøre ferdig opptakene de holder på med, og mottar deretter en ny klage fra melder, som er lite fornøyd med politiets innsats.

ARENDAL: Stjålet moped

22.08 I Molandsveien i Arendal finner politiet en uregistrert moped som er stjålet. Eier blir varslet og mopeden tauet til Viking for for oppbevaring.

KRISTIANSAND: Stjålet båt

22.29 Fra Hamredsanden meldes en båt stjålet. Det er en grå Buster XXL 20 fot med en 150 HK Yamaha. Båten er stjålet mellom 17. og 20. juli.

KRISTIANSAND: Beruset på McDonald

22.33 Fra McDonald kommer det klage på en beruset gjest. Da politiet kommer til stedet etter 25 minutter er mannen gått.

FARSUND: Sovnet i båten

22.44 I Farsund sentrum kommer det melding om en mann som sover beruset bak rattet på en daycruiser. Politiet forsikrer sg om at mannen ikke kjører i beruset tilstand.

KRISTIANSAND: Blotter i Vågsbygd

22.54 På Sagmyra i vågsbygd blotter en person seg på parkeringsplassen ved Meny for et ektepar som kjører forbi. Mannen er iført en grå hettejakke og sorte joggesko. Politiet har lett etter mannen uten å finne ham.

TVEDESTRAND: Frastjålet lommebok

23.40 En mann melder fra om at han er frastjålet lommebok og jakke fra et utested.

KRISTIANSAND: Festbråk

00.02 Det meldes om festbråk på Andøya. Politiet er på vei.