Foto: Tormod Flem Vegge

KRISTIANSAND: — Det er besluttet fra hovedkontoret i dag at alle kjøpesentere i Amfi-kjeden som ligger i nærheten av der det skal være skal en minnestund eller et fakkeltog, skal stenge tidligere slik at de ansatte som ønsker det skal få mulighet til å delta på markeringen, opplyser senterleder Boye Ording, til fvn.no.Både Amfi Vågbygd I Kristiansand og Amfi Arena i Arendal stenger dermed dørene for all handel klokken 17.30 i kveld. En halv time før fakkeltoget i sentrum og 2,5 time før normal stengetid.

— Vi gjør det for å vise sympati med de som har mistet noen, forteller Ording.

Og tilbudet er noe de ansatte har satt pris på.

— Det er mange som ønsker å være med på fakkeltoget, og som setter pris på å kunne gå fra jobb for å være med på denne markeringen, sier Ording.

— Vi skal ikke stenge tidligere. Men vi har markert med ett minutts stillhet klokken 12 i dag og vi flagger på halv stang, sier senterleder Kjetil Børufsen ved Sørlandssenteret.

Han opplyser om at det også vil bli markeringer under Sørlandsparken Grand Prix.

— Vi skal ha ett minutts stillhet før de profesjonelle rytterne skal sykle. Alle våre ryttere skal sykle med sørgebånd. Og vi skal ha en rolig runde først til ære for de omkomne, sier Børufsen.