KRISTIANSAND: — Stillingen i Fædrelandsvennen tilfredsstiller mitt ønske om å jobbe med forretningsmessige utfordringer og samtidig være med på å skape et produkt som bidrar til den samfunnsmessige utviklingen, sier Harald Jacobsen.

I videoen kan du se Harald Jacobsen presentere seg for de ansatte på mediehuset.

- Ser frem til nye utfordringer

Jacobsen kommer fra stillingen som administrerende direktør for to selskaper i industrikonsernet Saint Gobain. De to selskapene driver videreforedling, installasjon og salg av glass først og fremst til byggmarkedet.

— Jeg har vært i samme bransje svært lenge, og ser frem til utfordringer i en ny bransje. Samtidig er jeg bosatt i Lillesand, og er godt kjent med Fædrelandsvennen og de verdier mediehuset representerer. Det er en interessant bedrift med krevende utfordringer. Det gleder jeg meg til å ta fatt på, forteller Jacobsen.

Fædrelandsvennens styreleder, konsernsjef Didrik Munch i Media Norge, er svært fornøyd med at Harald Jacobsen har takket ja til stillingen.

- Vist gode resultater

— Endringene i mediebransjen krever både nytenkning og utvikling av nye forretningsområder. Vi vet at Jacobsen har vist gode resultater med bedrifter i omstilling, og fremstår samtidig som en trygg og sterk leder med gode samarbeidsegenskaper. Det er egenskaper vi mener er viktige, både for Fædrelandsvennen og i konsernledelsen for Media Norge, sier Munch.

For en uke siden ble det klart at Eivind Ljøstad blir ny sjefredaktør i Fædrelandsvennen, og Munch er glad for at både begge de to sjefsstillingene nå er besatt.

— Med de to personene vi har funnet fram til, er det styrets oppfatning at det er lagt et godt grunnlag for et fruktbart samarbeid til beste for Fædrelandsvennen

Harald Jacobsen tiltrer i stillingen 1.september. Inntil han er på plass, er det økonomidirektør Kjell Moen som er konstituert som administrerende direktør.

Jacobsen etterfølger Lars Erik Torjussen i sjefstolen. 25. januar i år ble det klart at Torjussen hadde takket ja til stillingen som administrerende direktør i Aftenposten, en jobb han tiltrådte i midten av februar.

NY MANN: Jacobsen etterfølger Lars Erik Torjussen i sjefstolen. Foto: Lars Hoen