LILLESAND: Da Havgul Clean Energy lanserte sine planer om 40 vindmøller langs E 18 i Grimstad og Lillesand, var Høyre-ordfører Thomassen svært så positiv.

Nå er han mye mer reservert.

— Havgul burde ikke kommet til kommuner og fylkeskommunen med sine planer, før de hadde avklart alt med grunneierne i området. Nå er mitt inntrykk at grunneiere overkjøres. Da sier jeg stopp. Hvis ikke grunneierne behandles skikkelig, går jeg mot dette prosjektet, sier Thomassen.

Folkemøter

Norges vassdrags og energidirektorat (NVE) arrangerte folkemøte i Grimstad i går og skal holde folkemøte i Lillesand i kveld.

Grunneiere både i Lillesand og Grimstad er svært skeptiske til planene. Under et grunneiermøte i Lillesand tidligere i sommer møtte prosjektleder Kalle Hesstvedt i Havgul Clean Energy massiv motstand.

— Mange av oss grunneiere har prosessen med E 18-utbyggingen friskt i minne. Statens vegvesen inviterte til dialog, men i praksis ble vi overkjørt og hadde ingenting vi skulle sagt, sa Dagfinn Grimenæs til Fædrelandsvennen den gang.

Høring

Om kort tid vil NVE sende ut konsesjonssøknaden fra Havgul på høring.

— Jeg har fått mange henvendelser fra grunneiere som føler seg dårlig behandlet av Havgul. De får for dårlig informasjon og det er også tvil om kompensasjonen de skal få. Sånn kan vi ikke ha det. Eiendomsretten skal respekteres, og Lillesand kommune skal sikre at folk har råderett over egen eiendom, sier Thomassen foran folkemøtet i kveld.