KRISTIANSAND: — Vi fikk beskjed om at det kom til å bli satt inn en halv million kroner på Frelsesarmeens konto i løpet av kort tid. Ikke lenge etter ble pengene overført, merket med "julegryta", sier korpsleder i Frelsesarmeen i Kristiansand, Gunnar Eide.

Ble svært overrasket

Pengene kom samme bedrift som gav en halv million kroner til julegryta i fjor.

— Da vi fikk de 500.000 kronene i fjor ble vi svært overrasket. Det ble vi i år også. Vi var ikke forberedt på at bedriften kom til å gjenta gaven, sier Eide.

Frelsesarmeen har foreløpig bare sendt en e-post tilbake til giveren med en bekreftelse om at pengene er mottatt, samt en stor takk.

— Dette gir oss mulighet til å tenke litt bredere når gjelder muligheten til å hjelpe de som har det vanskelig, sier Eide.

I fjor havnet det totalt 1,6 millioner kroner i Frelsesarmeens julegryte. Det var ny rekord, takket være femsifrede gavebeløp fra flere bedrifter, blant annet Netthandelen AS.

- Gir ikke for å havne i avisa

Netthandelen-gründer Einar Øgrey Brandsdal bekrefter overfor fvn.no at bedriften har gitt en halv million til Frelsesarmeen for andre året på rad.

— Når ting går bra får vi prøve å gi litt. Nå ser det ut til at det blir et bra år, så da vil vi gi litt til de som har det verst, sier Øgrey Brandsdal.

I år som i fjor ble gaven gitt anonymt. Når fvn.no ringer er Øgrey Brandsdal opptatt av å få frem at motivet for pengegavene ikke er PRen de gir.

— Det er ikke for å havne i avisa at vi gir penger. At man skal bidra har jeg fra min familie. Det er også viktig å få frem at pengene gis på vegne av de ansatte. Det var mange som ble rørt da jeg fortalte om gaven til julegryta. De er stolte og glade over å kunne bidra, sier Øgrey Brandsdal.

1,25 millioner på ett år

Frelsesarmeen er ikke den eneste organisasjonen som har blitt tilgodesett med gaver fra Netthandelen. I forrige uke kunne Kristiansand Avis fortelle at bedriften har gitt en kvart million kroner til Mercy Ships. Med en million kroner til Frelsearmeen har dermed bedriften gitt bort 1.250.000 kroner på ett år.

— Netthandelen har alltid gitt en del penger anonymt. Det er sånn sett ikke noe spesielt i år, sier Øgrey Brandsdal.