KRISTIANSAND: Fra det tidspunkt politiet, i samarbeid med Arvid Grundekjøn, bestemte seg for at ordføreren skulle svare utpresserne og arrangere et møte, ble all kommunikasjon nøye planlagt, avlyttet og kontrollert av politiet. Etter at det var gjort avtale om å møtes ved McDonald’s, visste politiet raskt hvem de to siktede var. De ble spanet på store deler av fredagen, og fotfulgt av politiet helt fram til McDonald’s.

18-åringen, som nekter for å ha noe med utpressingen av ordfører Arvid Grundekjøn å gjøre, var tirsdag i nytt avhør hos politiet. Han sier han var på feil sted til feil tid.

— Det gjenstår mye etterforskningsarbeid, og det andre avhøret av den ene siktede ble startet tirsdag, opplyser påtaleleder Nils Grønås i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Nekter befatning med saken

Den som ble avhørt er gutten som har nektet all befatning med saken, og som ifølge hans forsvarer var i området ved McDonald’s til feil tid og feil sted. Han fulgte, ifølge advokat Sveinung Søndervik Johnsen, sin kompis til byen uvitende om at kameraten skulle møte ordfører Arvid Grundekjøn som en del av utpressingen.— Utelukker politiet at det kan bli flere pågripelser i saken?

— I en type sak som dette kan vi ikke utelukke det, sier Grønås.

— Kan dere si om de to siktede har opptrådt på vegne av andre personer eller andre grupperinger i forhold til utpressingen av ordføreren?

— Det kan jeg ikke kommentere.

Pågripelsen

— Advokat Johnsen sier at hans klient nekter enhver befatning med saken. Er det noe i saken som tilsier at han blir løslatt?

— Nei, overhodet ikke.

— Kan politiet nå si noe om omstendighetene rundt selve pågripelsen?

— Vi kommer foreløpig ikke til å kommentere denne delen av politiets arbeid med saken.

— Kan det sies noe mer om innholdet i trusselbrevet ordføreren fikk da han ble presset for penger i forhold til hva han og familien skulle bli utsatt for?

— Ikke annet enn det jeg allerede har sagt at det ble truet med vold, sier politiinspektør Grønås.

Forsvareren til 18-åringen som har erkjent utpressingen, advokat Alf Tore Nilsen, avslår å kommentere saken.