— Hvis Venstre får det som de vil, blir byen full av forferdelig graffiti. Se bare i Oslo, hvor de opplevde en nesten tredobling av taggingen i området etter å ha fått lovlige vegger. Jeg vil kjempe med nebb og klør for at de ikke innfører det her i byen, sier Sissel Andersen i Kristiansand Fremskrittsparti.- Men det er forskjell på tagging og graffiti?

— Personlig synes jeg det er like fælt begge deler. De grelle fargene skriker mot meg overalt. Noen ser på det som kunst, men det forslummer og man oppfordrer bare flere til å drive med det. Sprayboks prøver å lage en seriøs arbeidsplass, men de får ta på seg oppdrag som folk bestiller. Samfunnsmessig er vi ikke tjent å slippe folk løs, sier hun.

Andersen tviler på at Venstre får gjennomslag for sitt forslag i Bystyret, og hun tror heller ikke en lovlig graffitivegg er veien å gå.

— Vi har hatt en lovlig vegg i Kristiansand til ingen nytte. Graffiti er som å gå inn i en annen manns stue og så lage noe på veggen hans. Man krever et lerret. Vi er nødt til å ha nulltoleranse på dette. Hva den enkelte ønsker på sin vegg får heller være en privatsak, sier hun.