AGDER: – Vi har et lavtrykk som ligger ganske nærme, og det fører til en del snø og sludd i indre strøk. Det er ikke snakk om store nedbørsmengder, men på grunn av kombinasjonen av vind og litt snø er det sendt ut et Obs-varsel, sier vakthavende meteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk institutt.

Ifølge varselet som er sendt ut for Agder og Langfjella sør for Finse, vil det fra søndag ettermiddag være lokalt vanskelige kjøreforhold i indre og høyereliggende områder på grunn av sterk vind og snø.

Meteorologen forteller at det er ventet minst nedbør i områdene vest i Agder og fjellene.

– På Hovden er det ventet rundt fem til ti centimeter med snø, og temperaturene i fjellområdene vil ligge fra minus en til fem grader, sier Foss til Fædrelandsvennen.

Avpass farten

Vakthavende trafikkoperatør Laila Mandt Johansen ved Vegtrafikksentralen forteller at det ikke har vært noen store problemer på veiene.

– Vi har ikke fått noen meldinger på at det skal være noe spesielt som har skjedd, sier Mandt Johansen til Fædrelandsvennen.

Hun anbefaler folk å avpasse farten etter forholdene hvis man tenker seg oppover i fjellene, men legger til at det ikke er noen grunn til å være veldig bekymret.

– Alt av mannskap er godt forberedt hvis det skulle komme store mengder med nedbør, beroliger trafikkoperatøren.

Glatt på veiene

Ifølge Karin Bjerenyus, ansatt ved Hovden Resort, er det ikke mye snø på Hovden.

– Det ligger bare et tynt lag med snø. Men det har regnet en del den siste uka, så det er glatt på veiene, sier Bjerenyus.

Fædrelandsvennens reporter kan fortelle at det var isete og glatt vei ned fra Hovden.

– Veien var sleip og glatt ned fra Hovden. Når vi kom ned til lavlandet nærmere Valle, var veien bar og våt, sier Steinar Vindsland.