KRISTIANSAND: De to mennene, 30 og 31 år gamle, er tiltalt for vold, ran, utpressing og trusler.

Begge de to tiltalte skal ifølge politiet være fullverdige medlemmer av Mongols MC i Kristiansand, en klubb som teller ti medlemmer. Den 31 år gamle tiltalte benektet at han er medlem av Mongols under sin forklaring i retten. Han erkjente at han var på vei til en fest på Hamresanden med Mongols, mest fordi det var mange av hans venner der.

Europapresidenten i Mongols, Michael Willumsen, ble fredag varetektsfengslet i Kristiansand siktet for motarbeiding av rettsvesenet ved at han skal ha truet vitner i en straffesak.

Politiet tar åpenbart tingen sjanser. Da Willumsen ble fremstilt for fengsling var det åtte til ti politifolk i og utenfor rettslokalet. Så mange var ikke synlige mandag morgen, men politiet har tatt de nødvendige forholdsregler.

De to tiltalte, som begge sitter i varetekt, ble fulgt av tre uniformerte tjenestemenn inn i rettslokalet. På utsiden var det fem andre uniformerte polititjenestemenn.

Den ene av de tiltalte, 31-åringen erkjente delvis straffskyld for det han er tiltalt for, mens den andre stort sett benektet straffskyld.