KRISTIANSAND: Kvinnen var alt annet enn samarbeidsvillig da politiet ville pågripe henne ved utestedet Spot i Kristiansand sentrum like før klokken 01.30. Ikke før klokken 05.30 ble hun satt i arresten ved Kristiansand politistasjon.

— Først slo hun en dørvakt på stedet, før en politimann ble slått i ansiktet med knyttneve. Deretter ballet det bare på seg, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Til legevakten

Politiet ble sendt til Spot i Dronningens gate da ansatte på utestedet ba om bistand til å håndtere en slåsskamp inne i lokalet. Den 22 år gamle kvinnen skal ha vært involvert i slåssingen, som endte med at hun slo til dørvakten.

I forbindelse med pågripelsen ble det bestemt at hun skulle framstilles for legevakten på Eg.

— Det var noe uklart hva som var problemet. Kvinnen var ilter, og det ble på legevakten vurdert akutt innleggelse, sier Lauvnes.

Feil personalia

Etter en stund ble det likevel besluttet å sette 22-åringen i arresten. Men da politipatruljen kom til legevakten for å hente henne, hadde kvinne stukket fra stedet.

Kvinnen hadde også oppgitt feil personalia til til politiet.

Måtte bruke pepperspray

— Det ble utferdiget pågripelse av jurist på henne. Patruljen sporet kvinnen opp. Da slo hun igjen med knyttneven i ansiktet på samme politimann som tidligere. Det endte med at hun fikk seg en dusj med pepperspray før hun ble satt i arresten klokken 05.30, forteller Lauvnes.

Søndag formiddag satt 22-åringen fortsatt i arresten i påvent av avhør. Hun er siktet for flere forhold, og kan vente seg en kraftig reaksjon fra påtalemyndigheten.