KRISTIANSAND: – Kristiansand tingrett er forberedt på at vår domstol kan bli et regionalt senter for de pårørende og fornærmede ved en eventuell overføring av lyd og bilder fra straffesaken mot Anders Behring Breivik. Vi har svart positivt på henvendelsen fra Oslo tingrett, og er forberedt på at en slik løsning kan bli valgt, sier sorenskriver Yngve Svendsen til Fædrelandsvennen.

– De 11 største domstolene i landet har teknisk utstyr som gjør det mulig å overføre bilder til de lokale rettssalene. Samtidig har vi også utstyr som gjør det mulig å avhøre vitner på video. Foreløpig venter vi på å få klarhet i hvilke rammer denne saken kan få lokalt, for eksempel hvor mange berørte som det kan bli aktuelt å gi plass til rettslokalet hvor overføringen skal gå til. Det kan bli et høyt antall.

– Har retten lokaler til dette?

– Vi har rettslokaler til dette, og er innstilt på så langt som mulig å gjøre tilpasninger som imøtekommer et eventuelt ønske om overføring av lyd og bilde til oss, blant annet for å imøtekomme behovet fra de fornærmede som dermed kan følge saken i sitt nærmiljø med støtteapparatet rundt seg, sier Yngve Svendsen.