MANDAL: Da bestemoren og barnebarnet forlot butikken, fulgte den ansatte etter. Sammen med en vekter ble de familiemedlemmene stoppet og tatt med inn på et bakrom. Under jentas brukte klær, fant de ansatte en tights og en genser til omkring 350 kroner.

Redd

— Jeg synes det var utrolig leit å se den lille jenta bli så redd. Spesielt da politiet dukket opp. At noen kan behandle barn på en sånn måte, er helt uforståelig. Barn skal ikke brukes slik, sier en overgitt butikksjef hos Cubus i Mandal, Mette Aukland, til fvn.no.

Episoden ble meldt inn til politiet klokken 14.55 fredag ettermiddag.

— Det er snakk om en sju år gammel jente som ble tatt med varer som var stjålet på Cubus. Hun ble tatt sammen med familiemedlemmer, bekrefter operasjonsleder i Agder politidistrikt Jon Kvitne til fvn.no.

Fattet mistanke

Ifølge Aukland fattet butikkmedarbeideren mistanke til de to allerede da de kom inn i butikken.

— Hun la blant annet merke til at bestemoren og barnebarnet gikk inn i prøverommet med flere klær enn de kom ut med igjen, sier Aukland.

Bestemoren skal ha forsøkt å unnskylde tyveriet med at jenta skulle bli tatt bilder av i barnehagen dagen etter, og at hun derfor trengte nye klær.

— Det var helt tydelig at sjuåringen ikke skjønte hva som hadde skjedd, og at bestemoren stod bak, sier Aukland.

Fortvilet far

Butikken kontaktet jentas far som kom til butikken like etter. Han var svært fortvilet over det som hadde skjedd.

— Han var helt fra seg og synes episoden var grusom, sier Aukland.

Butikksjefen understreker at jentas familie, bortsett fra bestemoren, er velkommen til å handle i butikken når som helst.

— Vanligvis anmelder vi alle tyveri og tyveriforsøk, men denne saken er såpass spesiell at vi mener det ikke er hensiktsmessig. Bestemoren reiser ut av landet om en uke, sier Aukland.