MANDAL: — Det er med doble kjennsle jeg står her nå. Det har vært ubehagelig å konkurrere med Alf Gottfred om ordførervervet under valgkampen, sa Askildsen etter å ha fått ordførerkjedet hengt på seg av Møll.

Valget skjer etter ukesvis med sterk storm mot KrF og Tore Askildsen som etter valget vendte FrP ryggen og i stedet inngikk samarbeid med Ap. Sterke karakteristikker har vært brukt mot Askildsen i lokalavisa som han har beskrevet som sterkt ubehagelige. Han har blitt kalt både sviker, judas og maktmenneske.

Også Møll kom med et spark til KrF etter at det ble klart at han måtte gi fra seg ordførerkjedet. – Dette var ikke noe velgerflertallet ønsker, sa Møll som nå blir vanlig representant i bystyret og medlem av driftsstyret. Etter nyttår starter han jobben som daglig leder i renovasjonsselskapet Maren igjen.

Askildsen roste Møll som et godt menneske det er vanskelig å ikke bli glad i. – Du er spontan, tillitsvekkende og sårbar. Du er et skikkelig mannfolk med følelsene på utsiden, sa Askildsen som fortalte at han følte det ubehagelig å være en konkurrent om ordførervervet under valgkampen.

Ut over ordførervalget ble driftsstyret seende slik ut: Fra FrP: Alf G. Møll, Paul Storholt. Sp: Siril Engedal. Ap: Even Tronstad Sagebakken, Hanne Nøding-Ekeland og Inga E. Fjeldsgaard. KrF: Tore Askildsen. V: Stein Inge Dahn og H: Sven Seljom.