KRISTIANSAND: – Vi har i dag sendt et brev til fylkespolitikerne, Vegdirektoratet og Samferdselsdepartementet. Her gjør vi rede for de faktiske inntjeningsmulighetene til en ny bomstasjon i Lillesand og det er helt andre tall enn politikerne har operert med, sier Ole O. Berge i NAF Kristiansand.

Beregningene er gjort med Vegvesenets egne trafikktall. De samme som fagfolk i Vegvesenet nå bruker for å kvalitetssikre beregningene i søknaden fra fylkestinget. NAFs beregninger viser at merinntekten av en bomstasjon i Lillesand vil ligge på 7,1 millioner kroner i året.

– Det er merinntekten man må se på. Ved å se på trafikktallene på de to stedene og så trekke fra det inntektstapet man vil få i Grimstad og sette det opp mot merinntektene i Lillesand, så vil byggingen av en ny bomstasjon i Lillesand kun gi rundt 7 millioner kroner i året. Ikke mellom 15 og 25 som politikerne har operert med, sier Berge.

I brevet som ble sendt tirsdag morgen foreslår NAF at fylkespolitikerne i Aust-Agder heller ser på mulighetene for en bomstasjon i Arendal.

– Arendal kommune har ikke en eneste bomstasjon. Hvis man plasserer en bom på E 18 på Longum og tar ti kroner per kjøretøy, vil dette gi en årlig inntekt på rundt 40 millioner kroner, sier Berge.