Den drapssiktede mannen ble mandag ettermiddag avhørt i flere timer på politistasjonen i Kristiansand. Under avhøret fikk han bistand av sin forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen.

— Han har erkjent at det er han som er gjerningsmannen. Han har foreløpig ikke blitt spurt om hvordan han stiller seg til spørsmålet om straffskyld, sier Søndervik Johnsen til Fædrelandsvennen.

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen er oppnevnt som forsvarer for den drapssiktede mannen, som ble avhørt av politiet mandag ettermiddag. Foto: Tore-André Baardsen foto

Avhøret ble avsluttet for dagen like før klokken 17.— Det er mye som skal gjennomgås og ting må oversettes ved bruk av tolk. Vi er kun i startfasen, sier Søndervik Johnsen.

Politiadvokat Hellek Rue i Agder politidistrikt bekrefter overfor Fædrelandsvennen mandag kveld opplysningene om at den pågrepne erkjenner at han er gjerningsmannen. Utover det vil han ikke komme med nye opplysninger om hva som kom frem i avhøret av siktede.

Rue ville heller ikke kommentere eventuelle funn fra tekniske undersøkelser på åstedet.

— Det kommer til å ta litt tid før vi kan si noe om det, uttaler han mandag kveld.

Uklart om identitet

Ifølge forsvarer Søndervik Johnsen har klienten vært samarbeidsvillig.

— Han svarer på det politiet spør om. Vi har snakket om hendelsesforløpet, men det tar tid å få fram de tingene som skal fram, sier Søndervik Johnsen.

Den siktede mannen har opplyst hva han heter, men politiet jobber videre med å få avklart en sikker identitet. Søndervik Johnsen ønsker ikke å si hva mannen har sagt om sin identitet.

- Hva sier han om hvordan han kom til Lyngdal og sin relasjon til den drepte?

— Så langt har vi ikke kommet ennå, sier Søndervik Johnsen.

Psykiatrisk undersøkelse

Ifølge forsvareren er det besluttet å gjøre en psykiatrisk forundersøkelse av den siktede. Dette gjøres for å avklare om det må gjøres mer grundige undersøkelser for å avklare om mannen er strafferettslig tilregnelig.

— En slik undersøkelse er en forundersøkelse som gjøres av en psykiater, sier Søndervik Johnsen.

Politiet ble varslet om drapet like før midnatt søndag kveld. AMK fikk da melding om at en person skulle være skadet i en bolig i Agnefestveien i Lyngdal. AMK varslet politiet, som besluttet å rykke ut med bevæpnede mannskaper.

— Da politiet kom fram til stedet ble det funnet en død person og en person som ble besluttet pågrepet, sier politiadvokat Hellek Rue i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Pågrepet av bevæpnet politi

Ifølge politiet var innholdet i meldingen til AMK av en slik karakter at patruljene valgte å bevæpne seg da de rykket ut til boligen. Politiet vil ikke si noe om hvordan drapet er begått.

— Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer når det gjelder åstedet. Omstendighetene på åstedet og informasjonen fra AMK gjør at vi mener at det er skjellig grunn til mistanke, sier Rue.

Den drapssiktede mannen vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.