KRISTIANSAND: Tiltalen kommer i kjølvannet av den grove voldssaken som startet med at en vekter ble pistoltruet og kidnappet i Sørlandsparken, og som senere endte opp med grov vold mot en kvinne i Grimstad og at politiet løsnet skudd i tilknytning til pågripelsen.

Den 55 år gamle mannen var søndag 3. oktober i fjor sammen med den 35 år gamle kvinnen som nylig har vært i retten sammen med en 34-åring fra Lyngdal, tiltalt for omfattende vold, trusler og voldtekt.

55-åringen kjørte 3. oktober sammen med kvinnen i en BMW, som få dager i forveien var stjålet i Mandal. De to endte opp i Lillesand. Tiltalen omfatter heleri av bilen.

I Lillesand overtok 55-åringen bilen som tilhørte vekteren, og som lyngdalsmannen hadde brukt fra Sørlandsparken der han kidnappet vekteren og en tilfeldig forbipasserende.

Med vekterens bil ble de to som var kidnappet fortsatt «berøvet friheten», slik straffeloven formulerer det. Den tilfeldige mannen fra Sørlandsparken ble ifølge tiltalen påsatt håndjern og kjørt til Birkelandsområdet. Igjen i bilen satt vekteren, som ble fraktet til Søm, hvor han ble satt av. Vekterens bil ble parkert ved Rona.

55-åringen skal ifølge tiltalen ha brukt vekterens bankkort da han gjorde opp for en taxitur fra Rona til Søgne. Turen kostet 598 kroner.

Statsadvokatene i Agder har også tiltalt søgnemannen for kjøp av amfetamin fra den 35 år gamle kvinnen, og for bruk. Endelig er han tiltalt for å ha kjørt bil uten å ha førerkort.

Saken kommer til behandling i retten 7. juni.