KRISTIANSAND: Mopeder i Norge har ikke lov til å kjøre raskere enn 45 km/t og det skal mopedistene markere i ettermiddag.

– Vi kommer til å kjøre fra Sørlandsparken til Hennig-Olsen i Vågsbygd. Der snur vi, kjører innom byen og så tilbake til Sørlandsparken, sier initiativtaker Aleksander Larsen, til fvn.no.

LES OGSÅ: Skapte kø og irritasjon

Larsen forventer at mellom 80 og 100 mopeder vil kjøre i tog, med avgang klokka 15.30. I fjor førte demonstrasjonen til massive trafikkproblemer i rushtrafikken en onsdag ettermiddag i oktober.

Både politiet og fvn.no fikk den gang en rekke henvendelser fra irriterte bilister. Slik blir det ikke denne gang ifølge Larsen.

– Forrige gang var vi litt uheldig siden alle deltakerne ikke fikk beskjed om hvordan vi burde oppføre oss. Toget gikk i 20 km/t i stedet for 45 km/t, sier Larsen. I tillegg skal en ledebil kjøre foran toget.

– Skjønner du at enkelte blir provosert over slike demonstrasjoner?

– Når vi har regelen om at mopeder bare har lov å kjøre i 45 km/t på alle veier og ikke på motorveier, så synes jeg det er urettferdig at bilistene klager. Særlig når mange av dem har kjørt moped selv, sier Larsen.

Drøyt 700 personer har sagt at de deltar på et Facebook-arrangement. Larsen mener imidlertid at langt fra alle kommer til å delta.