KRISTIANSAND: Tipset lød som følger. "Hun er ei superjente som stiller opp på alt, og som absolutt alle i musikklivet i byen liker." – Oi, det må jeg si, noe så hyggelig! Jeg har lært meg å si nei til ting altså, men det er vanskelig når det er noe man virkelig brenner for. Da er det gøy å si ja, gøy å gjøre det lille ekstra. Stille opp der det trengs.

Musikk er viktig for deg? – Det er alt. Jeg har virkelig funnet min greie. Og musikklivet her i Kristiansand er fantastisk. Jeg har bodd her tre og et halvt år, og bare siden jeg kom hit har jeg sett en stor utvikling innen kultur og musikk. Og for ikke å snakke om personene bak de ulike scenene i byen, lydteknikere, lyssettere, de fortjener stående applaus for den innsatsen de gjør og det høye nivået de holder.

Får du tid til egne prosjekter? – Ja, jeg holder på med en singel, men den er litt på vent fram til våren. Jul er høysesong for musikkoppdrag. Akkurat nå øver jeg blant annet med barna til "Karius og Baktus"-oppvisningen i Kilden. De er helskjønne.

Du foretrekker piano? – Ja, etter 18 år med øving har det blitt "mitt" instrument. Jeg spiller kassegitar, bass og trommer, men det er noe helt spesielt med piano. Når jeg sitter bak en pianokrakk er jeg 100 prosent meg.

Har du noen hobbyer? – Jeg får det spørsmålet innimellom, og det får meg alltid til å smile. For nei, musikk er livet mitt. Kanskje litt nerdete. Men for all del, jeg kan ta meg en øl rett som det er, og jeg er sosial. Får jeg tid, noe jeg sjeldent gjør, kan det hende jeg leser en bok. Men det er alltid lyd i hodetelefonene mine, og det går aldri en dag uten at musikk preger hele meg.

Du underviser også? – Ja, jeg er instruktør på Akks her i Kristiansand, en organisasjon som blant annet jobber med å integrere kvinner i norsk musikkliv. Jeg stortrives med å få lære bort noe som er så viktig for meg, og det er en flott organisasjon å jobbe for.

Tar du fri i julen? – Jeg tar aldri fri fra musikk og oppdrag i julen, men jeg gir meg selv tid til å nyte høytiden. Jeg er i grunn nokså tradisjonell, julegrøt, rød pynt, gaver, alt hører med. Og det er to ting som gjør jula komplett. Bugge Wesseltofts plate "It's snowing on my piano", og Oslo Gospelkors "Lys i mørket". Sistnevnte bærer en fantastisk stemning med seg.