KRISTIANSAND: Hele Avenyen og deler av det gamle Sørlandssenteret var mørklagt mandag kveld.

— Det er mørkt inne i hele senteret. Det skal ha vært en kortslutning et sted og vi har ringt Agder Energi. Nå venter vi bare, sa Miriam Hanssen i Sørlandssenterets informasjonsavdeling til Fædrelandsvennen klokken 18.30. Et kvarter senere fikk de aller fleste butikkene tilbake strømmen.

— Det var en teknisk feil i en transformatorstasjon. Strømmen var borte om lag en halv time. Feilen er ikke rettet, det må fortsatt gjøres noe arbeid. Et fåtall bedrifter i Skibåsen er fortsatt uten strøm, men ingen store bedrifter, opplyser kommunikasjonsdirektør Realf Ottesen i Agder Energi til Fædrelandsvennen.

Strømmen gikk om lag klokken 18.15, midt i den travle julehandelen. Avenyen var bortimot full av biler før strømbruddet. Kort tid etter var parkeringsplassen nesten tom, får Fædrelandsvennen opplyst.

Miriam Hanssen ved Sørlandssenteret opplyser at alle kundene ble sendt ut av butikkene og til fellesområdene på senteret.

— Vi sendte ut folk med en gang, og gikk i gang med feilsøking via styringssystemene, sier Realf Ottesen i Agder Energi.