KRISTIANSAND: For halvannen uke siden ble den siktede skoleeleven fra (20) fra Kristiansand løslatt fra varetektsfengsel.

— Gutten fastholder selvsagt at han er uskyldig, og han har oppfattet det som ekstremt tøft å sitte nesten fire uker i varetekt, og vært isolert. Han har ikke noe å skjule, og har samarbeidet tett med politiet fra første dag. Han ga fra seg passordet til Facebook, og han har vært villig til å stille opp til fotokonfrontasjoner. Han har fortalt politiet nøyaktig hvilke klær han hadde på seg, fremholder advokat Wåland.

Den 18 år gamle jenta skal ha blitt overfalt ved idrettshallen på Odderøya. Foto: Jon Anders Møllen

Fram til nå har den siktede og hans advokat avslått å kommentere saken.

Håper på oppklaring

— Jeg håper og tror at politiet oppklarer voldtektsforsøket. Det foreligger liste over samtlige deltakere på russetreffet. Verken min klient eller jeg har noe å utsette på politiets etterforskning, men vi vurderer bevisverdien forskjellig, fremholder han.

Wåland understreker at ingen dna-spor knytter hans klient til voldtektsforsøket.

— I fotokonfrontasjonen ble ikke min klient plukket ut, til tross for at den fornærmede jenta var sikker på at hun ville gjenkjenne gjerningspersonen. Da hun senere fikk se et enkeltbilde av min klient, ble han heller ikke gjenkjent som gjerningsperson. Fornærmede har forklart at den som forgrep seg hadde svarte sko. Min klient hadde hvite sko på deg denne kvelden, sier Wåland.

Vaktene advart

— Er det riktig at arrangøren ble advart mot din klient?

— Ja, det er korrekt. Det ble gitt en orientering til vaktene om å ha et våkent øye til ham under festen fordi han er tidligere voldsdømt. Men ingen vakter, ingen venner og ingen vitner har sett min klient sammen med jenta som ble utsatt for overgrep. Fornærmede har fortalt at hun møtte gjerningspersonen på dansegulvet. Der var aldri min klient, understreker WålandDen 20 år gamle kristiansanderen har begynt på skolen igjen etter at han ble løslatt.

— Det er tungt å ta igjen en måneds tapt undervisning for gutten, og det er tøft for ham å bli fremstilt som overgriper. Det er han ikke, sier Wåland, som ber politiet trekke siktelsen.

Fortsatt siktet

— Jeg ønsker ikke å kommentere forsvarerens utspill. Politiet er ikke ferdig med etterforskningen. I løpet av neste uke skal vi ta en statusgjennomgang, og deretter blir saken sluttført på vanlig måte. Enten blir det fremmet en sak, eller så kan den bli henlagt, sier politiadvokat Ingrid Thorsen til Fædrelandsvennen.

— Han er fortsatt å betrakte som siktet.