KRISTIANSAND: — Det er som en drøm å få til dette. Det er vår største butikk noen gang, sier Moods of Norway-grunnlegger Simen Staalnacke entusiastisk til fvn.no.

— Og den første på to etasjer, skyter med-gründer Peder Børresen inn.

Moods of Norway-gutta har i forveien trålet Kristiansands bruktmarkeder for å få innredningen på plass i de tidligere Lindex-lokalene i Markens gate. Nå er motebutikken klar.

Duoens tolvte egeneide butikk åpner riktignok offisielt fredag. I kveld var det spesielt inviterte som fikk en forsmak på 400 kvadratmeter med norskpreget og kontrastfull mote.

”Jeg føler jeg passer inn her. Det er noe litt landlig over dette

Bjøro Håland, countrystjerne

I love Norwegian country

Kveldens gjester ble sunget inn av Bjøro Håland. Countrystjernen fikk også æren av å klippe over ikke en snor, men slangen til et hjemmebrentapparat, slik skikken har vært på de øvrige elleve butikkåpningene.

— Jeg føler jeg passer inn her. Det er noe litt landlig over dette, sier Håland til fvn.no ved siden av en rosa traktor – og røper en klesinteresse godt over gjennomsnittet.

Fra Kristiansand kommune stilte varaordfører Mette Gundersen til åpningen.

Ønsket velkommen

— At en designbutikk som dette etablerer seg, er viktig for Markens – uten at dét er til forkleinelse for kjedebutikkene, sier varaordføreren til fvn.no.

Gundersen tilføyer i sakens anledning at hun hadde sin første sommerjobb i de samme lokalene Moods of Norway nå åpner i:

— Jeg var trusebretter Gundersen på Lindex for mange, mange år siden, kommenterer hun muntert.

Nå ønsker hun designmerket hjertelig velkommen til bys:

— Det blir kanskje flere rutete og stripete klær å se i Kristiansand framover enn tidligere, spår hun.