AGDER/ROGALAND: Neste uke er det vinterferie i Rogaland og dermed øker trafikken til Sirdal kraftig, skriver Aftenbladet.no.

— Vi kommer ikke til å øke kontrollvirksomheten noe veldig, men vil konsentrere oss enda mer mot de store utfartsveiene. På toppen av listen står riksvei 45 gjennom Hunnedalen. Der vil vi være både fredag, lørdag og søndag, sier politioverbetjent Øystein Krogstad, som er distriktsleder for Utrykningspolitiet i Rogaland, Aust-Agder og Vest-Agder.

— Fra før vet vi at det er mye trafikk gjennom Hunnedalen på store utfartsdager, og da er det viktig at vi er til stede, sier Krogstad.

- Hvordan vil kontrollene foregå?

— Ved tett trafikk er det vanskelig å gjøre lasermålinger, så da er det mer aktuelt at våre biler kjører i køen og plukker ut bilene som absolutt må forbi og skaper farlige situasjoner for å spare noen sekunder. Når trafikken tynnes mer ut, kommer vi til å måle med laser, sier Krogstad.

Han sier det også kommer til å bli en del kontroller på E 39 i helgen, men understreker at det dermed ikke er fritt fram for råkjøring i andre deler regionen.

— Ingen skal føle seg trygge for UP. Vi oppfordrer alle til å kjøre forsiktig, sier Krogstad.